Werk aan de winkel voor franchisenemers!

Door de terugtredende overheid en de vergrijzing en de roep om efficiëntie en controle op kwaliteit liggen er goede kansen voor franchiseformules. Daarnaast is de zorg branche bij de kandidaten sterk in opkomst. Het aantal aanvragen is binnen een jaar gestegen met 42% In vergelijking met andere branches zijn er relatief weinig (31) franchiseformules actief in de zorg waarbij zorg in deze breed is geïnterpreteerd is, waardoor ook drogisterijen, opticiens en winkels in gezondheidsproducten in deze branche zijn opgenomen.
Bron: De Nationale Franchise Gids

Franchisecode is bijna klaar!

Een branche vol ombouwoperaties, veranderende marktgebieden en handjeklap met winkellocaties kan wel een goede franchisecode gebruiken. Samen met franchisenemers, -gevers en het ministerie van Economische Zaken zit onder andere het Vakcentrum in de schrijfcommissie die de gedragscode uitwerkt. “Waarschijnlijk volgt eind mei een inspraakronde waarna in september ‘een mooie code’ gepresenteerd kan worden”, aldus Vakcentrum directeur Patricia Hoogstraaten.

De code moet ondernemers meer ruimte geven om zich te kunnen onderscheiden. Een twintigtal actiepunten moet ervoor zorgen dat winkeliers zoals supermarktondernemers hun winkelgebied kunnen verbeteren. Zolang het proces nog duurt worden er geen uitspraken gedaan over de inhoud van de code. Duidelijk is wel dat deze voorschrijft hoe franchisegevers en -nemers zich moeten gedragen omtrent een franchiseovereenkomst en welke transparantie- en informatieplichten zij hebben.
Bron: De Nationale Franchise Gids

Onze vestigingen

Vestigingen

Hoofdkantoor
Directie: Jan Krekt
Lylantse Plein 1, unit 0.25
2908 LH Capelle a/d IJssel
088 - 23 56 900
info@selectenmatch.nl

Vestiging Amsterdam
Manager: Joep Zijp
Wilhelminastraat 214-L
1054 WV Amsterdam
088 - 23 56 959
j.zijp@selectenmatch.nl

Vestiging Spijkenisse
Manager: A. Cronie
DC Meesstraat 26
3201 RA Spijkenisse
088 - 23 56 922
a.cronie@selectenmatch.nl

Vestiging Drenthe
Manager: J. Veenstra
Kwekebos 312
7823 LN Emmen
088 - 23 56 958
j.veenstra@selectenmatch.nl

Interesse om aan de slag te gaan?

Neem contact op!